Kedves Partnereink!
A közelgő év vége felé ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy cégünk (központi irodánk és bemutatótermünk) 2021. év végi nyitvatartási rendje az alábbiak szerint alakul:
Bodza utcai központunk és bemutatótermünk: 2021. december 23-tól 2022. január 12-ig zárva.
Első nyitvatartási napunk az új évben várhatóan 2022. január 13.
Megértésüket és türelmüket köszönjük!

hokkaido.jpg

Tapasztalaton alapuló technológia

A Hokkaido srl /Italy napjainkban Európa egyik piacvezető klímatechnikai vállalkozása. Több mint 20 éves piaci tapasztalata garantálja a legigényesebb vásárlók elégedettségét is.
A Hokkaido termékeket kiemelkedő ár/teljesítmény arány és megbízható működés jellemzi.

A Hokkaido klímaberendezések egyet jelentenek az energia okos és takarékos felhasználásával, a vásárlók igényeinek maradéktalan kiszolgálása mellett a természeti erőforrások felelős használatával és a környezet védelmével.


Röviden az R32 hűtőközegről

Aki a klíma / klímatechnika témakörében böngészi az internetet, akarva-akaratlan találkozik a hűtőközeg, az R32, R410A hűtőközegek és a környezetvédelem fogalmával.
A technológiák fejlődnek, folyamatosan jelennek meg innovatív megoldások, ám a klímatechnikai gyártó cégeknek egyre nagyobb kihívást jelent olyan készülékeket gyártani, melyek hatékony és energiatakarékos működés mellett óvják a környezetünket. Az esztétikus, jól megtervezett beltéri és kültéri egységek mellett kiemelt fontosságú a hűtőközeg összetétele.

Korábban freon tartalmú gázokat használtak hűtőközegként, de az ózonra mért negatív hatásuk miatt ezek használatát korlátozták, majd megszüntették.

Jelenleg az R32 a legkorszerűbb hűtőközeg a klímatechnikában, amely folyamatosan váltja fel a régóta használatban lévő R410A-t. Bár mindkét hűtőközeg környezeti terhelése jelentősen jobb a korábbi gázokéhoz képest, az R32 további pozitív előnyökkel bír, még környezetbarátabb.
Természetesen tökéletes hűtőközeg nincs, de elmondhatjuk, jelenleg a komforthűtés környezetvédelmi szempontjából az R32 a legjobb választás.


Monosplit / multisplit. Mit jelent a split klíma?

A split angol szó, jelentése "osztott". A kültéri és a beltéri egységet szigetelt rézcső köti össze, s ebben áramlik a hűtőközeg a két egység között. A kompresszort a kültériben helyezik el, így jóval csendesebb egy mobil klímánál, nincs a lakáson vagy irodán belül zavaró zajforrás. Illetve kialakításából adódóan kevesebb hasznos helyet vesz el a helyiségből.

A monosplit a legegyszerűbb split klíma. Egy kültéri egységhez egy beltéri csatlakozik, így egy helyiség klimatizálását tudjuk vele megoldalni. Ezzel szemben a multisplit esetében egy nagyobb teljesítményű kültérihez több beltéri csatlakoztatható.

Érdemes még megemlíteni a split klímák egyik fajtáját, mégpedig az inverteres klímát

Az előző generációs klimák úgynevezett on/off rendszerűek voltak. Vagyis ahogy érzékelték, hogy az adott helyiség hőmérséklete a kívánt hőfoktól eltér a készülékben beállított +/- értékkel, bekapcsolt. A kompresszor a működési igény alatt 100%-os terhelésen működött, így egyrészt nem volt gazdaságos, másrészt gyengébb komfortérzetet adott, valamint az elektromos hálózatot is jobban megterhelte a gyakori indulások miatt. Az inverteres kompresszornak és a gazdaságos működásnek sokkal kedvezőbb, ha csökkentett teljesítményen, de folyamatosan működik.

Bár a kezdeti bekerülési költsége magasabb az on/off rendszerű klímákénál, de gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé az inverteres klíma. Hatalmas előnye, hogy állandóan figyeli a környezet hőmérsékletét, és ennek megfelelően igzítja a működését, igyekszik a kívánt hőmérsékletet tartani. Nem kell viszonylag nagy hőmérsékletkülönbséget korrigálnia.

Tovább a termékekhez:

https://klimaexpress.hu/76-klima?q=Kateg%C3%B3ri%C3%A1k-Ipari-Kereskedelmi-Lakoss%C3%A1gi